Light it up! Welke verlichting heeft jouw ruimte nodig?

Welke verlichting heeft jouw ruimte nodig?

November/ december, het wordt weer eerder donker en stukken kouder buiten. Ik moet persoonlijk altijd even wennen aan deze periode omdat de dagen ineens een stuk korter zijn.. Maar ik vind dit ook vooral een hele gezellige periode. De laatste maanden van het jaar. Lekker warm binnen zitten, spelletjes spelen, warme choco, kaarsjes aan en vooral ook meer verlichting. Dat laatste daar ontbreekt het eigenlijk zo hier en daar nog wat aan.. En ik denk dat dat voor veel meer van ons geldt. In dit blog heb ik leuke shoppingtips voor je maar vooral ook praktische informatie over verlichting. Want welke verlichting heeft jouw ruimte nou eigenlijk nodig?

Wat wil je met je nieuwe lamp bereiken, wat zijn de eisen?

Bij het zien van een leuke lamp denk je vaak niet meteen aan deze praktische vraag. Maar toch is het belangrijk om je dit af te vragen voor je een lamp aanschaft. Er zijn namelijk zoveel verschillende lampen met verschillende functies:

  • Sfeer verlichting
  • Gerichte verlichting
  • Functionele verlichting
  • Decoratieve verlichting

Goed. Hoe bepaal je nu welke verlichting jouw ruimte nodig heeft?
Bedenk eerst eens in welke ruimte de lamp komt. Is dit voor een werkplek? Dan heb je functionele/gerichte verlichting nodig. Je wilt je werk goed kunnen zien. Is dit voor de woonkamer? Wil je dan sfeer in je woonkamer brengen of wil je juist bij deze lamp een boekje kunnen lezen? Dit zijn vragen waar je eerst voor jezelf een antwoord op moet hebben voordat je de juiste lamp kunt aanschaffen.

Wat ook erg belangrijk is, is de lichtbron. De lichtbron bepaalt de hoeveelheid licht (lumen) de lichtkleur (kelvin) en kleurweergave. Het aantal lumen bepaalt hoeveel licht jouw nieuwe lamp gaat uistralen. Kijk ook goed of jouw lichtbron in de fitting van je armatuur past. Belangrijk dus dat beiden dezelfde fitting hebben bijvoorbeeld: E27.

Pfoe.. Kun je het allemaal nog volgen? Je kunt je natuurlijk altijd laten adviseren in de winkel waar jouw favoriete lamp verkrijgbaar is. Dan nu snel naar het leukste gedeelte: de shopping tips!

Lampen die je ziet op de afbeeldingen van boven naar onder:

Hay tafellamp: Turn On (LED) | It’s about RoMi vloerlamp: Belfast, |Good & Mojo wandlamp: Kalimantan | 

Wat ik ook erg leuk vind om nog even met jullie te delen is: dat de lampen die je koopt van Good & Mojo een bijdrage leveren aan mens & planeet. Het geld wat je geeft voor deze lamp(en) gaat naar een goed doel: het WakaWaka foundation.

Veel succes met het aanschaffen van jouw verlichting. Met de Hashtag #beytostyling kun jij jouw mooie lamp met ons delen op je socials. Lijkt me leuk!

Liefs,
Annick

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.