Tips bij het maken van een Moodboard

Maak een Moodboard!

Droom je van een interieur ontworpen door een interieurarchitect? Met een warme sfeer, prachtige tinten en de perfecte balans. Dit begint allemaal bij het maken van een Moodboard ( =niets meer dan een sfeercollage). Een (voor mij) heel belangrijk onderdeel bij het ontwerpen van ieder interieur!

Je kunt zelf ook een Moodboard maken voor je (nieuwe) interieur. Weet je niet goed hoe je dit moet doen? Ik heb een paar tips voor je!

Wat je kunt doen is met schaar en lijm aan de slag. Heerlijk ouderwets! Een stapel woonbladen en dan lekker knippen en plakken op een bord van karton of een stevig vel papier! Het kan natuurlijk ook digitaal ( als je een beetje computer skills hebt). Maar tegenwoordig is ook dat niet meer nodig, er zijn allerlei hulp apps om mooie collages te maken. Denk eens aan Pinterest. En wat je ook nog altijd kunt doen, is het ophangen aan de muur ( hier ben ik zelf groot fan van). Lekker overzichtelijk en je kunt makkelijk aanvullen of wisselen van materialen & plaatjes.

Maar goed, hoe te beginnen?

Stap 1:
Heb een lijstje bij de hand met al jouw woonwensen. Heb je die niet, maak er dan eerst even een. Dat maakt het zoeken naar plaatjes makkelijker.

Stap 2:
Verzamel een aantal verschillende plaatjes van woonstijlen, printjes, materialen en teksten die jou aanspreken! Je kunt ook stoffen en kleurstalen verzamelen waar jij blij van wordt. Je creëert een zo compleet mogelijk beeld van jouw unieke stijl.

Tip: verdiep je in verschillende stijlen en kijk welke woonstijl bij jou past ( wie weet vind je er meteen perfecte plaatjes bij). Als je wel weet welke stijl bij jou past, dan kan je meteen gaan verzamelen.

Stap 3:
Nu ga je écht aan de slag. Je bekijkt je verzamelde plaatjes, kleuren en materialen en maakt er combinaties mee die jij mooi vind. Deze combinaties kun je gaan groeperen. Wat je toch niet echt helemaal geweldig vind, leg je weg. Zo blijft er uiteindelijk alleen nog over wat écht jouw smaak is.

Stap 4:
Plakken! Wat ik altijd doe, is beginnen met een plaatje in het midden. Het plaatje die ik het mooiste vind of die de sfeer het beste weergeeft. Dan zet ik alle kleuren bij elkaar en de rest van de plaatjes geef ik er een plekje omheen.

Tip: met een paar goeie plaatjes creeër je een overzichtelijk rustig geheel. Maar het is jouw stijl en jouw Moodboard dus als jij hem lekker vol wilt plakken moet je dat zeker doen!

Nu heerlijk aan de slag en maak een mooi Moodboard! Deel jouw Moodboard via social media onder vermelding van #beytostyling . Lijkt me leuk, dan kan ik die van jou ook eens bekijken. Vragen? laat gerust een reactie achter en stel je vraag. Veel plezier!

Liefs,
Annick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *