Kleurtrend: ben jij klaar voor kleur?

Ben jij klaar voor kleur?

Groen is groen en blijft mooi. Kleuren zijn frisser en feller/warmer en intenser dan ooit. Tijd om je interieur een boost te geven met een mooie kleur! Iedereen beleeft kleur op zijn eigen manier en gebruikt dit naar eigen smaak. Misschien heb je zin om iets te doen met een kleur vlak/ cirkel of ga je juist voor een hele wand. We zien dit jaar veel verschillende kleurtrends voorbij komen. We zijn dit jaar al goed begonnen met een fantastische trend kleur: Spiced Honey. Een warme honing kleurige tint. Rustgevend, gezellig of levendig! Het is maar net waarmee je deze kleur combineert. Wat ik momenteel veel zie (en ook erg fan van ben) zijn verschillende aarde tinten, bruinroze, blush, terra en roestrood.

4 tips

Terra kleuren kennen we natuurlijk wel van o.a. bloempotten en dakpannen. Dat dit zo mooi combineert met meerdere roze tinten, was voor mij ook een aangename verrassing. Een echte match made in heaven! Heb je moeite met het kiezen van een kleur? Dan heb ik voor jou 4 tips:

  1. Bekijk je interieur. Welke kleuren zie je allemaal? Noteer deze kleuren.
  2. Zoek op internet of in tijdschriften naar plaatjes die jou aanspreken. Maak een collage van deze afbeeldingen. Bekijk welke kleur je het meeste ziet terug komen op deze afbeeldingen. Noteer deze kleur. Kijk of je deze kleursoort mooi vind aansluiten bij de rest van je kleurenpallet in huis.
  3. Bezoek jouw favoriete verfspecialist of bouwmarkt en verzamel in jouw kleurgroep wat stalen van verschillende tinten.
  4. Neem ze eens mee naar huis ( het liefst op A4 formaat) zodat je bij verschillende lichtinvallen de kleur goed kunt bekijken.

Laat je alvast inspireren door vijf prachtige kleuren van Flexa die ik  voor jou heb geselecteerd.

  1. Pink Nudity 2. Joyfull Ruby 3.Tasty toffee 4. Warm shell 5. Real plum

Show mij jouw #beytostyling  kleur-foto. Deel deze op jouw socials en laat mij, en alle andere interieur-fans, zien hoe en welke kleur jij hebt toegepast. Ik krijg geen genoeg van alle inspiratie. Inspiratie = overal!

Liefs,
Annick

Bron: Flexa, Pinterest, ( verf o.a. verkrijgbaar bij De jongens Doornbos).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.