5 tips bij het stylen van jouw woonaccessoires

Woonaccessoires stylen

Met woonaccessoires breng je sfeer en persoonlijkheid in jouw interieur. Ik ben dan ook van mening dat de woonaccessoires bijna het belangrijkste zijn in ons interieur. Denk jouw accessoires maar eens weg uit je woning. Precies! Het lijkt net of je aan het verhuizen bent. Het ontbreekt er meteen aan sfeer. Maar hoe kun je nou stylen met accessoires zonder dat er meteen overal waar je kijkt iets staat? In dit blog heb ik een aantal handige tips voor je bij het stylen van woonaccessoires. Om het net even wat makkelijker te maken!

1: Groeperen
Wat je het beste kunt gaan doen is de woonaccessoires die je hebt groeperen. Zet ze gezellig bij elkaar en laat ook plekken in huis leeg, hierdoor komen de groepjes met mooie accessoires beter tot hun recht. En oogt het meteen een stuk minder rommelig!

2: Materialen en kleuren
Wil je eenheid en rust creëren? Kies dan verschillende tinten van dezelfde kleur. Zo zorg je ervoor dat er rust ontstaat. Wat je wel kunt doen om te voorkomen dat het saai wordt is kiezen voor verschil in materiaal. Je kunt bijvoorbeeld steen met glas en messing combineren. Zo blijft het spannend.

3: Verschillende groottes
Verschillende  groottes en breedtes doen het goed. Laag en hoog, smal en breed. Je kunt zelfs gaan voor verschil in vorm. Combineer bijvoorbeeld rond met rechthoekig. Wat ik ook leuk vind is om iets ‘’grappigs’’ toe te voegen zoals: een klein laag vaasje met een hele hoge (droog) tak of mooie bloem.

4: Assymetrie
Als ik ergens allergisch voor ben in het interieur is het symmetrie…
Denk aan:  2 bloempotjes, 2 vaasjes, 2 lampjes.. Je maakt het een stuk spannender als de accessoires asymmetrisch zijn en ook in oneven aantallen staan. Bijvoorbeeld 3 woonaccessoires aan de linkerkant op het tv meubel of dressoir en 1 aan de rechterkant. Wat mij betreft kunnen we de 2-2 regel wel schrappen anno 2020!

5: Persoonlijkheid
Een van mijn beste tips: kies de woonaccessoires die bij jou passen. Dit kunnen spulletjes zijn die je verzameld hebt tijdens een mooie reis of spulletjes die je tegenkomt in die ene super leuke winkel. Want als er een bepaald gevoel of verhaal achter zit dan geeft dit jouw interieur een échte persoonlijke touch. En kun je er iedere keer van genieten als je naar jouw accessoires kijkt! Ik spreek uit eigen ervaring, want van de meeste accessoires weet ik nog precies waar ik ze gevonden of gekocht heb of van wie ik ze kreeg. Dit maakt het stylen van de accessoires ook weer erg leuk, omdat er altijd bepaalde herinneringen naar boven komen.

Snuffelen

Waar ik als interieurstylist mijn accessoires scoor? Hm, eigenlijk niet per se bij vaste winkels. Ik vind het heerlijk om steden te bezoeken en dan in verschillende leuke boetiekjes met accessoires te snuffelen en zo nu en dan (als ik verliefd ben) eens een accessoire mee te nemen. Daarnaast moet ik heel eerlijk bekennen dat ik accessoires prachtig vind maar niet van de kleine prulletjes ben en dus ook niet zo vaak woonaccessoires aanschaf. Je maakt mij eerder blij met een aantal grote items en genoeg groen. Oh ja, en als ik iets écht mooi vind dan kan ik er zo een paar jaar naar kijken! Ook best lekker voor de porte – met – niks zoals mijn oma altijd zei.

Blijf je het stylen onwijs lastig vinden? Ik help je graag met de styling van jouw interieur. Ook begeleid ik bij het aankopen van woonaccessoires. Stuur gerust een berichtje via het contactformulier voor meer informatie.

Nu ben ik wel benieuwd geworden naar jouw mooiste woonaccessoires. Deel ze onder de hashstag #beytostyling op Instagram en ik kijk met je mee. Leuk!

Liefs,
Annick

4 reacties

  1. Ik heb ook gemerkt dat accessoires in verschillende groottes zorgen voor een speels effect. Ook kan je deze beter samen combineren. Zo zet ik nooit meerdere dezelfde kaarsen op een dienblad, maar ga ik voor verschillende kleuren en groottes zodat deze in harmonie zijn.

  2. Ik merk ook dat het spelen met verschillende materialen en structuren erg mooi kan zijn. Zo gebruik ik graag hout en glas in mijn interieur. Vooral geslepen glas geeft een mooie authentieke uitstraling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *